Přinášíme úsměv, pomocné ruce, nohy i mysl.
Osobní asistent - jednodušší život v handicapu

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Úskalí psychiky pečujícího a osoby závislé na péči

Úskalí psychiky pečujícího a osoby závislé na péči



DSC07479.JPG

21.6. 2017 se opět konala v Jistotách Domova, z. ú. v rámci projektu ESF ,,Krok k jistotám“ další přednáška určená široké veřejnosti, především neformálním pečovatelům, tedy lidem kteří pečují doma o svého blízkého.

Na téma ,,Úskalí psychiky pečujícího a osoby závislé na péči“ přednášela MUDr. Martina Hrnčířová. Účastnice se dozvěděly velmi důležité informace o psychických onemocněních, které sebou přináší stáří, jako je Demence, Alzhaimerova choroba. Jak s lidmi s demencí komunikovat, jednat a pečovat. Doporučila pro zlepšení paměti a koncentrace Extrakt z Jinanu Dvoulaločného, který se prodává v kapslích. Uvedla také, jak se může cítit senior s demencí a osoba co o něj pečuje. Vysvětlila, že postupující demencí u člověka nastupuje deprese, úzkosti, nespavost až syndrom vyhoření jak osoby s demencí tak osoby která o něj pečuje.

Účastníci se dozvěděli o vhodné indikaci léků, ale i o škodlivých účincích léku Lexaurinu, při jehož dlouhodobém užívání na něj vzniká závislost. Uvedla, že lehká antidepresiva pomáhají člověku s demencí, tak že se jeho stav většinou zlepší a není se za co stydět a obávat se návyku.

„ Myslete také na sebe, protože když se budete o sebe starat, tak máte více síly pomáhat ostatním“, byla závěrečná věta paní MUDr.  Hrnčířové, po které byl prostor na mnohé dotazy přítomných. Přednáška se Všem účastnicím  velmi líbila.

Paní MUDr. Martině Hrnčířové  moc děkujeme za velmi pěknou přednášku a těšíme se na další  spolupráci.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů