Přinášíme úsměv, pomocné ruce, nohy i mysl.
Osobní asistent - jednodušší život v handicapu

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Přednáška pro neformální pečovatele - Domácí zdravotní péče

Přednáška pro neformální pečovatele - Domácí zdravotní péče



21.2.2017 proběhla další přednáška na téma ,,Domácí zdravotní péče".
Přednáška proběhla zejména formou diskuze nad tématem a praktických ukázek. Účastnice se dozvěděly hodně užitečných a aktuálních informací o tom, co je domácí zdravotní péče, kdo ji indikuje, spektrum zdravotních výkonů, které jsou poskytovány, možnosti dalších služeb a dostupnost péče včetně spolupráce se sociální oblastí a praktické využití a ukázky pomůcek s imobilním či špatně mobilním klientem,“ dodává Iveta Koudelová, ředitelka Jistot domova. Všichni účastníci obdržely kromě rad také letáky o domácí zdravotní péči.
Nemocniční oddělení domácí zdravotní péče bude i v budoucnu s Jistotami Domova spolupracovat v rámci projektu „Krok k jistotám“ OZP/2.2/023/0001521 financovaným z Evropského sociálního fondu a MPSV ČR. Již nyní se připravuje další téma: Základy první pomoci v domácnosti klientů. “Jsme schopni podobné besedy a přednášky uspořádat i pro další zájemce z řad veřejnosti, pro domy s pečovatelskou službou či domy pro seniory. Témat je několik, například můžeme mluvit o léčbě ran metodou vlhkého hojení ran nebo prevenci a léčbě dekubitů,“ dodala Jitka Laubeová z domácí zdravotní péče.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů